از بیماری ایدز چه می دانیم؟

از بیماری ایدز چه می دانیم؟ هم اكنون برای بیماری ایدز بعنوان یكی از بیماری های شایع امروز درمانی وجود ندارد و یكی از علل شیوع بالای این بیماری، عدم آگاهی مردم از روش های تشخیص بموقع و كنترل آن است.



به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابراعلام کولایف، در صورتیکه بیماری فرد بموقع تشخیص داده نشود می تواند با ناآگاهی، افراد خانواده و دیگران را هم آلوده کند. بمنظور افزایش آگاهی، در این مقاله به بررسی بیماری ایدز، علایم و روش های تشخیص آن می پردازیم.

ایدز یا سندرم نقص اکتسابی بیماری مزمنی است که توسط ویروس اچ آی وی یا ویروس نقص ایمنی انسان به وجود می آید. در واقع بیماری ایدز مرحله نهایی و پیشرفته آلودگی به ویروس اچ آی وی است. این ویروس به تدریج سبب تضعیف شدید سیستم ایمنی بدن انسان می شود و تا جایی پیش می رود که فرد دیگر قادر به مقابله با اغلب بیماریها همچون بیماریهای عفونی و سرطانی نمی باشد. در صورت عدم درمان و تداوم این شرایط بیمار با مرگ مواجه می شود.

راه های انتقال ایدز چیست؟

خون و ترشحات ناحیه تناسلی از مهم ترین عوامل انتقال ویروس اچ آی وی بین فرد آلوده به ویروس و فرد سالم می باشد. همین طور در مواردی شیر مادر هم سبب انتقال این ویروس به نوزاد شده است. از آنجایی که بیماری ایدز یکی از انواع بیماریهای مقاربتی بشمار می آید، از دیگر راه های انتقال این بیماری می توان به استفاده از سرنگ آلوده، تزریق خون آلوده و همین طور بوسیله مادر به فرزند (بارداری، زایمان و شیردهی) اشاره نمود.

در صورت آلودگی به اچ آی وی بهترین زمان برای مبادرت به درمان چه زمانی است؟

۷۲ ساعت اولیه که فرد گمان می کند شاید به این ویروس آلوده شده باشد، مهم ترین و کلیدی ترین زمان برای کاهش خطر آلودگی و کنترل ویروس اچ آی وی است. در این زمان فرد باید سریعا به پزشک مربوطه مراجعه نموده و راهنمایی های لازم را دریافت کند.

علائم و عوارض خاص ایدز کدامند؟

هنگامی که فرد به ویروس HIV آلوده می شود، بعد از گذشت ۲ تا ۶ هفته علائمی مانند سرماخوردگی در ۶۵ درصد از این افراد بروز پیدا می کند. در این مرحله از بیماری، فرد دارای بالاترین خطر انتقال بیماری به دیگر افراد جامعه است. اگر در این مرحله بیماری فرد تشخیص داده نشود، بیماری به مرحله بعدی یعنی فاز مزمن (کمون) می رود. این مرحله از بیماری گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد و سپس بیمار وارد مرحله آخر بیماری که ایدز نام دارد، می شود. در این مرحله سیستم ایمنی فرد در حدی ضعیف شده است که دیگر توانایی مقابله با خیلی از عفونت ها را ندارد. در این مرحله از بیماری، فرد دارای علایم خاصی مانند تورم غدد لنفاوی، بروز ضایعات سفیدرنگ مزمن بر روی زبان و دهان، زخم در ناحیه تناسلی، کاهش بسیار سریع وزن، جوش های قرمز پوستی (راش های پوستی) و همین طور مشکلات تنفسی و سرفه های مداوم می باشد.

در آزمایشگاه از چه روش هایی برای تشخیص ایدز استفاده می شود؟

برای تشخیص آلودگی به ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز، روش های آزمایشگاهی زیر مورد استفاده و بررسی قرار می گیرد.

· تست شناسایی آنتی بادی اچ آی وی/ ایدز

· تست مولکولی اچ آی وی/ ایدز (پی سی آر)

· تست شمارش سلول های خونی

· تست مقاومت دارویی

آیا پاسخ آزمایش ایدز محرمانه است؟

بله، جواب تست اچ آی وی/ ایدز کاملا محرمانه بوده و فقط به خود شخص تحویل داده می شود.

چه کسانی باید آزمایش ایدز بدهند؟

به طور کلی سفارش می شود افراد بین سنین ۱۳ تا ۶۴ سالگی حداقل یکبار تست اچ آی وی را انجام دهند. ولی افرادی که دارای شرایط زیر هستند لازم است سریعاً به انجام آزمایش ایدز اقدام کنند:

· معتادان، در صورت استفاده از سرنگ مشترک و آلوده

· افراد مبتلا به دیگر بیماریهای مقاربتی مانند هرپس، کلامیدیا، سیفلیس و یا گونورآ

· مصرف کنندگان داروهای وریدی، در صورت استفاده از سرنگ یا سوزن استفاده شده و آلوده

· کارکنان بهداشت و درمان، در صورت تماس با سوزن آلوده و مشکوک (نیدل استیک)

در صورت آلودگی به ویروس اچ آی وی بهترین زمان برای آزمایش ایدز چه زمانی است؟

از آنجایی که معمولاً در تشخیص ویروس اچ آی وی آزمایش شناسایی آنتی بادی اچ آی وی مورد استفاده قرار می گیرد، بهتر است فرد دو هفته بعد از آلودگی برای تست آنتی بادی ایدز اقدام نماید. در این زمان میزان آنتی بادی تولید شده در بدن به مقدار قابل شناسایی می رسد.

انتهای رپرتاژ آگهی



منبع:

1399/09/03
22:53:47
5.0 / 5
1395
تگهای خبر: تولید , مد , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است