معرفی خانه طباطبایی ها در كاشان

معرفی خانه طباطبایی ها در كاشان به گزارش المور آژانس کارناوال با عنایت به ایام کرونا به هموطنان پیشنهاد می دهد از هر گونه سفر غیرضروری پرهیز کنند، همینطور این مجموعه تابع قوانین وزارت بهداشت است و برگزاری هر گونه تور، فروش بلیط و... بنابر اعلام ستاد کرونا می باشد. خانه طباطبایی های کاشان با دارا بودن یکی از بی نقص ترین شاهکارهای معماری ایران، زیبایی خویش را به رخ بیننده می کشد. امروز گشتی در خانه طباطبایی ها می زنیم تا غرق در هنر و سلیقه آفرینندگان آن شده و با تاریخچه خانه طباطبایی های کاشان بیشتر آشنا شویم.


به گزارش المور به نقل از ایسنا بنابر اعلام آژانس کارناوال، همراهمان شوید تا با مرور چند عکس خانه طباطبایی کاشان، شما را به دنیایی از هنر و اعجاز ببریم. این سفر تماشایی و جذاب را از دست ندهید. در یکی از محله های تاریخی کاشان به نام سلطان امیراحمد و بعد از گذر از کنار چندین بنای تاریخی به خانه ای می رسیم که در جوار بقعه مطهر امامزاده سلطان امیر احمد(ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) قرار دارد. این ساختمان به خاطر داشتن زیبایی های بی بدیلش به عروس خانه های ایران شهرت دارد و شاهکاری از هنر معماری قدیم به حساب می آید. این خانه 4730 مترمربع وسعت دارد و بخش های متفاوتی را با کاربری های متنوع شامل می شود. هر گوشه از این خانه بر طبق اصولی خاص و هوشمندانه ساخته شده و در عین زیبایی، کلیه نیازهای ساکنان در آن پیشبینی شده است. خانه های بزرگ به صاحبان ثروتمند خود این فرصت را می دادند تا علاوه بر خودشان، فرزندان آنان هم بعد از ازدواج در همان خانه زندگی کنند. علاوه بر این، محلی برای تجارت و برگزاری مراسم هم بوده اند.
تاریخچه خانه طباطبایی ها صاحبِ خانه طباطبایی ها، یکی از تاجران بین المللی فرش از اهالی نظنز و مقیم کاشان بود که با نام حاج سید جعفر طباطبایی نطنزی شناخته می شد و فرش های نفیسی را به روسیه و هند صادر می کرد. وی در حدود سال 1250 هجری قمری تصمیم به ساخت خانه ای مجلل در جوار بقعه مبارکه امامزاده سلطان امیراحمد گرفت تا خانواده اش را در آن اسکان دهد. او معمار معروف کاشانی، استاد علی مریم، هنرمند برجسته دوره قاجار، را بعنوان مامور طراحی و ساخت این خانه برگزید. معمار موظف شد با استفاده از هنر و مهارت خود خانه باشکوهی را بنا کند. وی که سازنده خانه بروجردی ها و سرای امین الدوله هم بود، توانست در مدت 10 سال ساخت این خانه را به پایان برساند.
ویژگی های معماری در ساخت خانه طباطبایی ها از شیوه گودال باغچه و معماری درونگرا و حجاب دار بهره بردند و کلیه اجزای آن به صورت متقارن ساخته شده اند.
به خانه وارد می شویم
از درون کوچه قدم به درون این خانه به ظاهر ساده می گذاریم و ورود به دنیایی متفاوت را تجربه می نماییم.
· ورودی و هشتی
وسعت خانه طباطبایی ها سبب شده تا 5 درِ ورودی برای آن تعبیه شود.
· قسمت بیرونی خانه
به هنگام بازدید از خانه طباطبایی ها بعد از هشتی، وارد قسمت بیرونی خانه می شوید که حیاطی چشم نواز با سنگ های سفید دارد و حوض بزرگی را در بین خود جای داده است.


o شاه نشین
زیباترین قسمت خانه طباطبایی ها در جبهه جنوبی و در قسمت بیرونی آن قرار دارد. این قسمت مخصوص پذیرایی از میهمانان و بازرگانانی بود که برای تجارت دعوت می شده اند و همینطور محلی برای برگزاری جشن ها بوده است.
o ایوان آینه
در جلوی تالار شاه نشین، ایوانی مزین به هنر آیینه کاری و گچ بری های جالب وجود دارد که محل خوبی برای نشست و استراحت میهمانان به هنگام عصر بوده و امکان لذت بردن از فضای حیاط را فراهم می کرده است
o اتاق های بخش بیرونی
دورتادور حیاط بیرونی را اتاق هایی فراگرفته اند که به دو نوع زمستانه و تابستانه تقسیم می شوند
o حیاط خلوت
در دو طرف اتاق شاه نشین و پشت اتاق های گوشواره، حیاط های کوچکی به نام حیاط خلوت وجود دارند که به صورت قرینه یکدیگر راه اندازی شده اند و به هنگام حضور میهمانان در اتاق شاه نشین یا گوشواره، خدمه خانه در آنها مستقر می شدند.
· قسمت اندرونی
قسمت اندرونی محل سکونت آقای طباطبایی و همسرشان و اعضای خانواده و به عبارتی فضای شخصی آنها بوده است.
· سرداب
دو سرداب بزرگ در خانه طباطبایی ها قرار دارد که یکی از بخش بیرونی و دیگری از بخش درونی قابل دسترسی است. اختلاف دمای 15 تا 20 درجه ای سرداب با فضای بیرون بخصوص در فصل تابستان کاملا حس می شود
· قسمت خدمه
بخش خدمه فضایی را برای کار و زندگی در اختیار خدمه خانه قرار می دهد.


منبع: کارناوال
انتهای رپرتاژ آگهی


1400/04/03
14:38:53
0.0 / 5
987
تگهای خبر: بین المللی , تجارت , ثروت , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است