سود تاریخی سرمایه گذاری با شرکت وتوصا

سود تاریخی سرمایه گذاری با شرکت وتوصا المور: المور: مدیرعامل گروه سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران دستاوردهای این شرکت از موفقیت در بخش خصوصی تا میزان افزایش سود شرکت را تشریح نمود.


به گزارش المور به نقل از روابط عمومی وتوصا، سیدحسام الدین عبادی، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران، به تشریح دستاوردهای موفق این شرکت در حوزه های مختلف پرداخت که توضیحات بیشتر را در ادامه بخوانید:
این شرکت در مدتی به بخش خصوصی واگذار شده، دستاوردهای زیادی را کسب کرده، درست است؟
اگر بخواهیم به صورت کلی به این سؤال پاسخ دهیم باید نگاهی به شرایط وتوصا در مقطع سال 1390 و امروز داشته باشیم. وتوصا در سال 1390 شرکتی بود با سرمایه 976 میلیاردریال، در بازار سرمایه کسی به این سهم علاقه و یا حتی امید نداشت، قیمت هر سهم حدود 1200 ریال بود، با انبوهی از پرونده های حقوقی، بدهکار به سازمان خصوصی سازی بابت سهام ایرالکو که به به زودی دارائی های آن توسط دادگاه بنابراین بلوکه می شد.
با خرید بلوک مدیریتی سهام این شرکت توسط بخش خصوصی و حضور مدیریت جدید، بدهی های شرکت به سرعت پرداخت شد، پرونده های حقوقی یکی پس از دیگری مختومه شد، سرمایه شرکت به 4000 میلیاردریال از محل سود انباشته و طی چند مرحله افزایش پیدا کرد، شرکت موفق شد بلوک مدیریتی 4 شرکت جدید بورسی را به صورت نقد و اقساط مالک شود، در حوزه های PE و VC حضوری جدی یافت. در حالیکه بهترین رکورد سودآوری پیش از 1390 رقم 181 میلیاردریال سود سالانه در ارتباط با سال 1383 بود، در یک روند رو به رشد چشم گیر سود شرکت از 122 میلیاردریال در سال 1390 به 3561 میلیاردریال در سال 1401 رسید.
فعالیت های شرکت دقیقاً در چه حوزه هایی است؟
عمده فعالیت شرکت در قسمت سرمایه گذاری های بورسی متمرکز است. بطوری که 75% از ارزش روز دارائی های شرکت در این عرصه خلاصه می شود. اما شرکت در دو حوزه غیربورسی دیگر هم فعال است، همچون حضور در سرمایه گذاری های خطرپذیر یا VC و سرمایه گذاری های خصوصی یا PE.
تقسیم بندی دارایی های شرکت به چه صورت است؟
در قسمت بورسی بزرگترین دارائی وتوصا، شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعت و تجارت است و در رتبه بعدی شرکت سرمایه گذاری پایا تدبیر پارسا قرار دارد که سهامدار عمده شرکت سبحان است. اما در قسمت غیربورسی عمده ترین سرمایه گذاری های گروه در قسمت PE به دو سرمایه گذاری گلشن آرای ارم و کشت و صنعت زرند مربوط می شود که از راه یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه (ترغیب صنعت ایران) انجام شده است. اولی یک پایانه سورت و بسته بندی میوه و صیفی جات با رویکرد صادرات است که در جیرفت راه اندازی شده و فعالیت خویش را از مدتی پیش آغاز کرده است. سرمایه گذاری دوم هم در شرکت زرند انجام شده که یک شرکت با سابقه و سود ده در عرصه تولید نشاسته است و با این سرمایه گذاری خط تولید جدیدی در آن راه اندازی و ظرفیت آن افزایش یابد.
در قسمت VC بزرگترین دارائی شرکت، بلوک 12.5 درصدی سرآوا پارس که مالک بخشی از سهام دیجی کالا، دیوار، کافه بازار، علی بابا، الو پیک و... است. شیپور هم یکی دیگر از دارائی های ما در این بخش است. سرمایه گذاری در شرکتهای نوپای تازه بار، پونیشا و داستان من هم از دیگر موارد این حوزه است که عموما از راه شرکت سرمایه گذاری ایران و فرانسه انجام شده است.
میزان تقسیم سود سال جاری چقدر بوده است؟
سال جاری سال خوبی برای بازار سرمایه نبود. از مهر سال 1400 تا شهریور 1401 که سال مالی گذشته شرکت را شامل می شود، شاخص کل 2 درصد و شاخص سرمایه گذاری 4 درصد کاهش داشته اند. با این وجود تلاش همکاران شرکت سبب شد خالص ارزش دارائی های شرکت حدود 17% افزایش یابد. ارزش این مورد وقتی بیشتر روشن می شود که بدانیم در میان 20 شرکت قابل مقایسه در این عرصه، تغییر خالص ارزش دارائی شرکت ها بین منفی 21% (کاهش 21% درصدی) تا مثبت 17% در نوسان بوده است.
این محاسبات بدون در نظر گرفتن مازاد ارزش سرمایه گذاری غیربورسی شرکت ها انجام شده است. بدین سان می بینیم که افزایش 17% خالص ارزش دارائی های وتوصا به عنوان بهترین دستاورد در میان این شرکت ها است. سود محقق شده سال جاری 3561 میلیاردریال است که از این مبلغ 2600 میلیاردریال آن به عنوان سود نقدی (سود هر سهم 650 ریال) مورد تصویب مجمع اخیر قرار گرفت و پرداخت آن از 14/10/1401 برای سهامداران حقیقی از راه شرکت سپرده گذاری مرکزی شروع خواهد شد.
برنامه های آتی شرکت را چطور می بینید؟ برای افزایش سرمایه مجدد برنامه ای دارید؟
از مهم ترین برنامه های شرکت کوشش برای ورود شرکت پایا تدبیر پارسا به فرابورس است. تلاشهای قبلی در این خصوص به علت ساختار سرمایه گذاری های بلندمدت شرکت موفق نبود. امیدواریم با افزایش سرمایه جدید این شرکت از 2500 میلیاردریال به بیشتر از 12 هزار میلیاردریال از محل تجدید ارزیابی دارائی ها که در مجمع مورخ 1401/09/07 مصوب شد این مشکل حل شود.
از برنامه های دیگر شرکت افزایش سرمایه وتوصا از محل تجدید ارزیابی دارائی های بلندمدت است. فرایند این افزایش سرمایه شروع شده و منتظر دریافت نظر کارشناسی هستیم. بدون داشتن نظر کارشناسی و در نهایت مجوز سازمان بورس نمی توان به طور دقیق در مورد میزان این افزایش صحبتی کرد. اما می دانیم که سهم شرکت سرمایه گذاری صنعت و تجارت "وصنعت" در دارائی های ما دارای مازاد ارزش 11 هزار میلیاردریالی است. همینطور سهام پایا تدبیر بر مبنای کارشناسی شهریور 1401 مازاد ارزشی بالغ بر۱۰ هزار میلیاردریال دارد. به هر حال برای تعیین عدد دقیق افزایش سرمایه باید منتظر مجوز سارمان بورس باشیم.
در آخر، با عنایت به اینکه کمتر از یک ماه زمان تا پرداخت سود شرکت از راه سپرده گذاری باقی مانده، از سهامداران عزیزی که هنوز در سامانه سجام ثبت نام نکرده اند و یا اطلاعات ایشان در این سامانه ناقص است تقاضا کنم که در نسبت به ثبت نام یا تکمیل اطلاعات خودشان اقدام نمایند تا امکان پرداخت سود، سریع تر برای این عزیزان فراهم گردد.
انتهای رپرتاژ آگهی


1401/10/27
10:30:18
0.0 / 5
312
تگهای خبر: ارز , بازار , بورس , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است