در سمینار تخصصی سیاستهای توسعه ای سفر و گردشگری با رویكرد شهر گردشگر عنوان شد

برخورد نامناسب دولت با تشكیل وزارت گردشگری، گردشگر های فقیری كه برای ایران پول نمی آورند

برخورد نامناسب دولت با تشكیل وزارت گردشگری، گردشگر های فقیری كه برای ایران پول نمی آورند المور: سمینار تخصصی ˮسیاست های توسعه ای سفر و گردشگری با رویكرد شهر گردشگرˮ توسط مركز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران در اولین نمایشگاه بین المللی اقتصاد و سرمایه گذاری در گردشگری برگزار گردید.



به گزارش المور به نقل از ایسنا، اولین نمایشگاه بین المللی "اقتصاد و سرمایه گذاری در گردشگری" در محل دائمی نمایشگاه های بزرگ بازار بزرگ ایران در حال برگزاری است و در قالب آن علاوه بر حضور و فعالیت غرفه های در رابطه با صنعت گردشگری، كارگاه ها و سمینارهای تخصصی هم برگزار می گردد.

در این راستا، سمینار تخصصی "سیاست های توسعه ای سفر و گردشگری با رویكرد شهر گردشگر" توسط مركز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(وابسته به جهاد دانشگاهی) با همكاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حضور دكتر غلام حیدر ابراهیم بای سلامی (استاد دانشگاه و عضو شورای عالی میراث و گردشگری)، دكتر زهرا سعیدی مباركه(نماینده و سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی) و دكتر حمید هاشمی (استاد دانشگاه و معاون سابق پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی تهران) و جمعی از دانش پژوهان حوزه گردشگری برگزار گردید.

رحیم یعقوب زاده، رییس مركز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران در این سمینار با اشاره به برنامه ها و اهداف مركز برای ارتقاء و توسعه این صنعت در حوزه دانشگاهی اظهار داشت: گفتگو در مورد موضوعات خاص و ویژه مربوط به گردشگری با حضور اساتید، دانشجویان و صاحب نظران به منظور عرضه راهبردهای كاربردی در این حوزه امری ضروری می باشد و از این رو در مركز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران، تلاش می گردد با برپایی سمینارهای تخصصی در این حوزه، تاثیرات متغیرهای مستقل چهارگانه "اقتصاد"، "فرهنگ"، "امنیت" و "سیاست" بر حوزه گردشگری به صورت موردی و مسئله محورانه به بحث گذاشته شود و نتایج و مباحث هر یك از نشست ها به صورت گزارش مستقل به اطلاع مدیران و مسئولان و هم علاقه مندان برسد.

وقت آن است كه گردشگری را محور توسعه قرار دهیم

حمید هاشمی، معاون سابق پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی، هم در این سمینار با اشاره به اینكه مشكل اصلی ما این است كه نتوانستیم بین سه الگوی اسلامی، ملی و علمی جهانی برای توسعه گردشگری اتحاد برقرار نماییم، عنوان كرد: در صورت وحدت این محورها، این مسئله و مسائل بعدی به صورت سلسله وار حل می شوند.

وی اضافه كرد: برای گردشگری نیازمند الگوهای مشخصی هستیم. یك زمانی امنیت را الگوی توسعه قرار دادیم و خوشبختانه به جایگاه خوبی در امنیت رسیدیم. زمانی آموزش و پرورش، زمانی نیروی انسانی، زمانی كشاورزی و الان نیازمند این هستیم كه گردشگری را محور توسعه قرار دهیم بر همین مبنا در سیاست های كلی باید حوزه گردشگری مورد توجه قرار بگیرد.

هاشمی افزود: حفظ محیط زیست در نگاه شهر توریست باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر بخواهیم اقتصاد را در بالاترین حد خود در نظر بگیریم، باید بخشی از منافع آن در محیط زیست سرمایه گذاری شود. در گردشگری هم همین طور است.

وی در عین حال اظهار نمود: در گردشگری باید مشاركت اجتماعی صورت بگیرد. خوشبختانه صنعت گردشگری تنها صعنتی است كه تمامی مردم را در سنین، قومیت ها و جنس های مختلف در نظر گرفته و حتی تمایز فرهنگی و قومیتی، خود تبدیل به جاذبه ای برای گردشگری شده است.

هاشمی تصریح كرد: سواد گردشگری و نشر آن در تمام سطوح جامعه یكی از سطوحی است كه باید مورد تاكید قرار گیرد.

وی یاد آور شد: در عصر جدید افراد می خواهند كه فضای جدیدی را تجربه كنند. گردشگری این فرصت را به آنها می دهد، حتی در شكل جدید گردشگری، عاملی برای تحول انسان ها به حساب می آید، مانند آنچه كه امروز در گردشگری مذهبی و زیارتی مسلمانان در سفر حج وجود دارد.

معاون سابق پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی تهران تصریح كرد: رویكرد نهایی در گردشگری این است كه فرد را به ابدیت و طول تاریخ وصل كند. از جانب دیگر، گردشگری را به توسعه پایدار پیوند دهد. خلاقیت و نوآوری، بخش دیگری از گردشگری می باشد و یكی از خصوصیت های آن این است كه تمامی مردم نبوغ و خلاقیت داشته و در جذب توریست كمك كنند.



هنوز آدرس های مهم گردشگری مشخص نیست

دكتر غلام حیدر ابراهیم بای سلامی، عضو شورای عالی میراث و گردشگری كشور هم با اشاره به اینكه ما تابحال راهبردی برای گردشگری نداشته ایم، اظهار نمود: هنوز آدرس های مهم گردشگری در ایران مشخص نیستند. گردشگری پزشكی، فرهنگی، طبیعت گردی، گل، غذا و كودك وجود دارد كه فاقد انسجام بوده و عملا هیچ بهره ای از آن نمی بریم.

وی اضافه كرد: وقتی راهبرد نداشته باشیم، نه سرمایه گذار ایرانی و نه خارجی هیچ یك سرمایه گذاری نخواهند كرد و عملا توسعه ای هم صورت نمی گیرد. حال باید پرسید چه كسانی باید سرمایه گذاری بكنند؟ متاسفانه تیم اقتصادی دولت به این صنعت بعنوان صنعت اقتصادی نگاه نكرده و آن را فرهنگی در نظر می گیرد. دولت باید آن را اقتصادی دیده و فرابخشی در نظر گیرد و همزمان ۲۰ نهاد و دستگاه را در آن فعال كند.
ابراهیم بای سلامی با اشاره به اینكه در برنامه ششم توسعه حتی یك جمله در مورد گردشگری عنوان نشده بود، اظهار داشت: خوشبختانه مجلس و فراكسیون گردشگری به این مورد پرداخته و طی جلسات مختلفی در ماده ۹۹ و ۱۰۰، گردشگری را لحاظ كرده و دولت را مجبور كردند تا سند استراتژیك گردشگری را تدوین كند. اما هنوز هیچ عمل اجرایی از جانب دولت جهت راه اندازی این سند دیده نشده است.

این استاد دانشگاه افزود: استراتژی آینده باید برنامه ریزی متقنی باشد تا بتواند راهبردها را اعلام نماید. كاملا مشخص است كه تیم اقتصادی دولت برای این مورد راهبرد مناسب ندارد و در برنامه ریزی ها و بودجه، آن را در نظر نمی گیرد. با این وضع تكلیف سایر دستگاه ها مشخص است.

جای خالی كمیسیون گردشگری در مجلس

نماینده سابق مجلس خاطرنشان كرد: برای اصلاح ساختار گردشگری نیاز به گفتمان سیاسی، برنامه ریزی اداری و اقتصادی وجود دارد، همان گونه كه نفت، اقتصاد و بهداشت كمیسیون دارند باید گردشگری در مجلس كمیسیون داشته باشد تا بتوان برای آن برنامه ریزی كرد و بودجه اختصاص داد.

وی عنوان كرد: در قانونی كه مجلس شورای اسلامی در سال ۸۲ در نظر گرفت، سه تكلیف صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی را به یك سازمان داد و نتیجه آن این بود كه یك ارتقای سیاسی برای سیاستگذاری و برنامه ریزی انجام شد، اما بعدها تنش هایی بین این سه حوزه به وجود آمد. خوشبختانه مجلس كنونی تصمیم گرفته است كه این سه حوزه را تبدیل به یك وزارتخانه كند، اما دولت برخورد خوبی با این قضیه ندارد. امیدواریم مجلس این طرح را تصویب و شورای نگهبان آن را تایید كند.



گردشگری؛ بهترین پاسخ برای ابرچالش اشتغال

عضو شورای عالی گردشگری عنوان كرد: در مبحث اشتغال كه ابر چالش كشور ما به حساب می آید، گردشگری بهترین پاسخ است، چون كه هر هشتاد هزار دلار سرمایه گذاری، حدود ۴۱ نفر را مشغول به كار می كند، این در شرایطی است كه در صنایع دیگر مانند صنعت فولاد و آهن این میزان سرمایه گذاری حدود۲۰ نفر را به كار می گیرد. ما هیچ راهی نداریم جز اینكه برای اشتغال از گردشگری استفاده نماییم.

ابراهیم بای سلامی تصریح كرد: سالانه پنج میلیون توریست وارد ایران می شوند. از این پنج میلیون نفر تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر آنها ارزآوری دارند و چهار میلیون نفر آنها افراد فقیر كشورهای همسایه هستند. در خیلی از كشورها تعداد توریست اهمیت ندارد، بلكه بهره اقتصادی از این گردشگران مهم می باشد و ما باید در برنامه ریزی های خود، این مسئله را در نظر بگیریم.

وی یاد آور شد: در خیلی از كشورها كه كمبود آب وجود دارد، توسعه گردشگری سبب شده است كه از آب كمتر استفاده كنند. میزان مصرف آب در كشور اسپانیا كه میزان ورود توریست از میزان جمعیت آن بیشتر است، این مورد جواب داده و در كشاورزی آب كمتری مصرف شده است.

وی اضافه كرد: دولت اگر در جذب سرمایه های سرگردان مانند سكه، دلار و مسكن برای حوزه گردشگری استفاده می كرد، امروز توسعه بسیار خوبی در حوزه گردشگری داشته و زمینه مشاركت ملی را برای آن فراهم می كردیم.



آینده اقتصاد جهان بر عهده گردشگری است

در این سمینار همینطور دكتر زهرا سعیدی مباركه، نماینده و سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینكه آینده اقتصاد جهان بر عهده گردشگری می باشد، اظهار نمود: شرایط خاص سیاسی و اقتصادی ایران كه هر روز تحریم های جدیدی در برابر ملت ایران می گذارند، ایجاب می كند كه به فكر راه چاره بوده و یكی از این راه ها، تكیه بر ظرفیت های بومی و اقتصاد مقاومتی و از آن جمله گردشگری می باشد.

سعیدی خاطرنشان كرد: ما در مجلس شورای اسلامی به دنبال این هستیم كه گردشگری را تبدیل به وزارتخانه نماییم تا بتوان ضمن برنامه ریزی و نظارت بر عملكرد آن، بتوانیم از مسئولان آن مطالبه گری و سوال نماییم.

نائب رئیس فراكسیون جوانان مجلس شورای اسلامی افزود: باید بتوانیم بعد نرم افزاری و تفكر شهری را در مجلس و دولت پیاده نماییم تا بتوانیم از ظرفیت های گردشگری نهایت استفاده را بكنیم. اگر نگاهی به كشورهای همسایه بیندازیم، می بینیم كه این كشورها درصد خیلی از درآمد خویش را از گردشگری به دست می آورند و ما هم باید ببینیم در كجا توانمند هستیم و آن را گسترش دهیم و واقعیت این است كه در یكسری جاها ما توانمند هستیم و در جاهای دیگر هنوز توانمندی لازم را نداریم. در هر دو جا ما باید برنامه خاص خویش را داشته باشیم و بخش های توانمند را توسعه دهیم و در نقاط دیگر سرمایه گذاری لازم صورت گیرد.

وی در ادامه به عملكرد مجلس در مورد گردشگری پرداخت و عنوان كرد: تعیین تكلیف بناهای تحت تكفل، روستاهای توریستی و توسعه آنها، تعیین رابطه نهادهای مختلف در زمینه گردشگری و شفافیت درآمد در حوزه های گردشگری بود كه این مسئله اخیر در برنامه ششم توسعه مورد تاكید قرار گرفت.

به نقل از روابط عمومی مركز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(ISTTA)، سعیدی با اشاره به اینكه اگر بخواهیم به یك نتیجه خوب برسیم باید از پشتوانه مردمی برخوردار باشیم عنوان كرد: به هر حال اگر اشتغال و ارزآوری را بخواهیم، گردشگری حرف اول را می زند و به راحتی می توانیم گردشگری در حیطه سلامت را به یك فرصت مناسب تبدیل نماییم. مجلس شورای اسلامی به دنبال رفع موانع در این حوزه بوده و در حال بسترسازی است. ما باید بتوانیم سهم های مهمی را در حوزه گردشگری داشته باشیم تا بتوانیم به رفاه و توسعه شهری برسیم.






1397/06/07
13:30:25
5.0 / 5
4414
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تخصصی , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است