بهره مدیریت دانش در ساختار سازمانی

بهره مدیریت دانش در ساختار سازمانی به گزارش المور سازمان های موفق قرن بیست ویك، آن هایی هستند كه تلاشی موفقیت آمیز در خلق دانش، نشر آن در كل سازمان و تلفیق آن با فناوری ها و محصولات دارند. دانش مهم ترین دارایی نامشهود سازمان ها است بنابراین شركت ها به شیوه های گوناگون به دنبال تبدیل این دارایی به بالاترین ارزش ممكن هستند.


به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابر اعلام نشریه نبض بازار، تا همین اواخر كمتر كسی منابع انسانی را منشأ مزیت رقابتی سازمان ها می دانست؛ اما امروزه ادعا می شود كه نیروی انسانی بزرگ ترین سرمایه سازمان ها و كشورها است و توسعه و رشد این مجموعه های انسانی بدون توسعه انسان ها به نتیجه نمی رسد. پژوهش های متعددی نشان داده اند كه توسعه منابع انسانی منجر به توسعه سازمان ها و به تبع آن توسعه جوامع شده از این رو، توسعه منابع به یكی از مهم ترین و بزرگ ترین دغدغه های مدیران و سازمان های این دوران تبدیل گشته است.
همسو با این تحولات، امروزه مفهوم توسعه منابع انسانی جایگاهی متمایز در نظریه های رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی و مدیریت استراتژیك داشته است. مدیریت دانش را یكی از رویكردها و سازوكارهای قدرتمند در توسعه این دارایی های نامشهود و به تبع آن خلق مزیت رقابتی در سازمان ها می دانند. مدیریت دانش مشتمل بر تمامی فعالیت ها و فرآیندهای مبتنی بر جهت دهی دانش به سمت تحقق اهداف سازمان است.
در واقع مدیریت دانش امری است كه جریان دانش را به سمت اهداف عملكردی كلیدی سازمان سوق می دهد. به طورمعمول اهداف كلیدی سازمان ها را هدف های مالی و بازاری شكل می دهند اما نیل به این اهداف نهایی و عملكرد سنج مستلزم عبور از برخی اهداف پایه ای و عملكرد ساز است.
سازمان های موفق قرن بیست ویك، آن هایی هستند كه تلاشی موفقیت آمیز در خلق دانش، نشر آن در كل سازمان و تلفیق آن با فناوری ها و محصولات دارند. دانش مهم ترین دارایی نامشهود سازمان ها است بنابراین شركت ها به شیوه های گوناگون به دنبال تبدیل این دارایی به بالاترین ارزش ممكن هستند. با این وجود، چگونگی كنترل، به كارگیری و توسعه دانش به روشی اثربخش در جهت تولید و استفاده مجدد از آن به وسیله قابلیت مدیریت دانش تعیین می شود.
مدیریت دانش فرآیندی است كه طی آن سازمان به تولید ثروت از دانش و یا سرمایه فكری خود می پردازد. این دو، مدیریت دانش را استراتژی آگاهانه ای می دانند كه از راه در اختیار قرار دادن بموقع دانش برای تصمیم گیرندگان در بهبود عملكرد سازمان سهیم می شود. در واقع مدیریت دانش فرآیندی است كه به واسطه آن سازمان ها قادر می شوند تا داده ها را به اطلاعات و اطلاعات را به دانش تبدیل كنند و دانش تولیدشده را به خوبی در تصمیماتشان به كار بگیرند.
در ابتدای مسیر مدیریت دانش، سازمان ها بایستی دانش موجود در محیط بیرون و درون سازمان را پایش كنند و آنها را در مقابل اهداف آتی سازمانی مورد تحلیل قرار دهند و از بین آنها دانش هایی را كه پاسخ های بهتری برای جهت گیری آتی سازمان فراهم می كنند، برگزینند. در گام دوم لازم است دانش مورد نظر با استفاده از ابزارها و ساز و كارهای مرتبط كسب شود و دانش نامرتبط هم از دسترس بیرون برود. در ادامه، دانش كسب شده از راه فعالیت هایی چون رسمی سازی، كدگذاری و سازمان دهی به اشتراك گذاشته می شود در انتها، دانش كسب شده به محصولات یا به عبارت بهتر به ارزش خلق شده برای مشتری تبدیل می شود؛ در این مرحله دانش می تواند تبدیل به مزیت رقابتی برای سازمان شود.
پرداختن به این مورد از جهتی قابل تأمل است كه صنایعی مانند فولاد در اقتصاد كشور با بهره ی لازم از دانش منابع انسانی خود همواره در راه موفقیت قرار دارند. مصداق واقعی موفقیت اتفاقی نیست در عملكرد فولاد كاملاً رؤیت می شود خصوصاً در چندسال گذشته كه به واسطه ی ارتقای دانش و شناخت وسیع تری از نیاز بازار در اختیار آنان قرار گرفت و این داشته و بسط این تجربه به سایر بخش ها توانستند امروز در تعالی ترین نقطه ی سازمانی خود باشند.
نبودن در نقطه ی صفر سازمانی و گسترش شاخه های مختلف مدیریتی در امور بازاریابی و تولید مبحث متمایزكننده ی فولاد از بسیاری بخش هاست و می تواند قابل تعمیم به صنایع در حال گسترش و هم صنایع نوپا باشد. مشق موفقیت در چارت سازمانی فولاد موضوعی است كه نیاز به مرور چندباره دارد و اگر بنا بر به دست آوردن دستاوردهای تصادفی بود هیچگاه شاهد استمرار آن نبودیم. چیزی كه نیاز واقعی خیلی از مراكز علمی هم هست و باید به آن اهتمام داشت. نقش پررنگ آموزش و اشتراك آن با یكان افراد سازمانی امروز فولادی ها را در خاورمیانه و دنیا به یكی از برندهای خوش نام ایرانی تبدیل نموده كه معادلات استراتژیك و مطالعات انگیزشی را می توان در این راه به وضوح مشاهده كرد.
انتهای رپرتاژ خبری



منبع:

1398/02/19
11:41:39
5.0 / 5
4393
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است