انتظاراتی که بازار بورس برآورده نکرد

انتظاراتی که بازار بورس برآورده نکرد به گزارش المور در این متن به بررسی بازار بورس قبل و پس از بیماری کرونا و بالا و پایین هایی که همه مردم با آن داشتند، می پردازیم.


به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابر اعلام فانتیکال، همراه با سربرآوردن ویروس منحوس کرونا مردم کشور ما با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می کردند، که در این دوران بازار بورس و اوراق بهادار که یک بازار تازه و پر بازده بود توجه مردم را به خود جلب کرد و این امر سبب شده بود صف های بلند و طولانی در جلوی دفاتر کارگزاری ها ایجاد شود و سامانه سجام هم روزهای شلوغی را پشت سر بگذارد، در این ایام رجوع مردم به سایت های بورسی مانند ره آورد و سهام یاب و فانتیکال برای دیدن تحلیل های مختلف نمادهای بازار بورس اوراق بهادار همچون تحلیل شستا و تحلیل فملی و تحلیل برکت و.... به شدت زیاد شده بود.
ورود مسولین برای ترغیب مردم به سرمایه گذاری در بورس در کنار این عوامل مسؤلان کشور هم یکی بعد از دیگری مردم را برای سرمایه گذاری در بازار بورس ترغیب می کردند از سوی دیگر خبر می رسید که سرمایه افرادی که در بازار بورس سهام هایی مانند شستا خریداری نموده بودند هر روز افزوده می شد و همه این عوامل دست به دست هم داد تا مردم با حضور خود و سرمایه گذاری در این بازار موج بی سابقه ای را رقم بزنند و انواع سند بازار تحلیل های نمادهای بازار بورس رونق پیدا کند.


آخر ماه عسل اما این دوران خوش و به دست آوردن سودهای کلان و سبز پوش بودن تابلوی بازار بورس اوراق بهادار و پربازدید شدن صفحات تحلیل های نمادها در سایت های مختلف بورسی زیاد به طول نیانجامید و زمانی که شاخص بازار به نزدیک به دو میلیون رسید دوران خوش و ماه عسل به پایان رسید. خبرگزاری ها به این مورد اشاره کردند که صندوق های سرمایه گذاری دولت آینده درخشانی دارند ولی مانند دیگر سهام های موجود در بازار گرفتار ریزش شده اند و متاسفانه کار به مرحله ای رسید که صندوق های دولتی که قرار بود رفاه و عدالت را تحقیق کنند و سود خوبی را به مردم برسانند به سرعت گرفتار ریزش شدند تا جایی که خریداران سهام در فهرست مال باختگان بازار بورس و اوراق بهادار قرار گرفتند و ضربه سنگینی به وضعیت اقتصادی آنها وارد شد و تمام آرزوهایشان نقش برآب شد.
این وضعیت سبب شد دولت به دنبال طرحی برای جبران ضرر سرمایه گذارانی که با امید و آرزو، سرمایه خویش را در سهم هایی همچون شستا و برکت و فملی و... سرمایه گزاری نموده بودند باشد. در دوران درخشان بازار بورس در سال ۱۳۹۹ و بنابر آن طرح و بهداد صندوق را از دارایی های خود در چارچوب صندوقهای دولتی قابل معامله به بازار عرضه نماید. بدین سان صندوق نخست صندوق بانکی و بیمه ای باشد صندوق دوم پالایشگاه باشد و صندوق سوم خودرویی دولت سهام خویش را در چارچوب این سه صندوق به مردم واگذَار کند. صندوق های دولتی که دولت وعده داده بود با تخفیف خوبی به افرادی که خواهان سهام بودن واگذار شد هر فرد ایرانی می توانست با کد ملی خود سهام صندوق ها را خریداری کند. در این زمان، بازار تحلیل ها داغ بود، همچون تحلیل شستا و تحلیل پالایش.


کی می شود به اصلاح بازار برسیم؟! البته در بازار گفته می شد که بازار درحال اصلاح است و این ریزش ها امری عادی است و باز دوران خوب برمی گردد ولی آنچه که اصلاح گفته می شد، به سقوط کشیده شد و شاخص به سرعت ریزش کرد و به نزدیک یک میلیون تومان رسید، برای تصدیق این حرف فقط کافی بود تا یک مرتبه به صفحه تحلیل شستا یا فملی یا برکت یا... سری بزنید. افرادی که به امید سود کلان وارد این بازار شده بودند و با ریزش بازار سرمایه شان را از دست داده بودند اعتراضات شان آغاز شد و خواهان کمک و و حمایت مسؤلان شدند و در این برهه از زمان وعده های حمایتی مسؤلان آغاز شد حتی بارها سخن از مصوبات و قوانین حمایتی از بازار سرمایه عنوان شد، اما به نظر می رسد بخش مهم یا به عبارتی تمام این وعده ای حمایتی مسؤلان از سرمایه داران خرد تا به امروز به فراموشی سپرده شده است.
امید است که با بهبودیافتن بازار سرمایه وقتی که چشم مردم به صفحات تحلیلی بورس مثل تحلیل شستا و تحلیل برکت و... در سایت هایی مثل فانتیکال می افتد خوشحال شوند.
انتهای رپرتاژ آگهی



منبع:

1400/07/19
10:35:40
0.0 / 5
516
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است