منو ویترین جذاب رستوران ها

منو ویترین جذاب رستوران ها به گزارش المور منو... وقتی این واژه را می شنوید نخستین چیزی که به ذهنتان می آید چیست؟ به منو در نرم افزارها و اپلیکیشن ها فکر می کنید و یا به یاد رستوران ها و کافی شاپ ها میفتید؟ ما در این نوشته منظورمان همان منوی رستوران هاست. منو؛ کلمه ای فرانسوی است که در فارسی، واژه «صورت غذا» را بعنوان معادل آن داریم که البته استفاده از واژه منو، بسیار رایج تر است.


به گزارش المور به نقل از رستوران ارکیده، حالا باید دید آیا منو فقط به معنای لغوی اش محدود می شود و فهرست ساده ای از خوراک ها و نوشیدنی هایی است که یک رستوران، کافه، چایخانه و.... عرضه می دهد یا حواشی جذاب دیگری هم در دل این واژه پنهان شده اند؟
انواع منوها

منوها، به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند.
منوی سفارشی (À la carte) در این نوع منو، که احیانا با آن آشنایی بیشتری داریم، میهمان امکان انتخاب بخش های مختلف وعده غذایی همچون پیش غذا، غذای اصلی، نوشیدنی و... را دارد.
منوی پُرسی (table d'hôte) وظیفه انتخاب ترکیبی مناسب در این نوع منو برعهده طراح آن است. معمولاً رستوران ها، ترکیب کامل و متنوعی را بعنوان یک یا چند مجموعه آماده می کنند و میهمان ترکیب کلی را سفارش می دهد و مطلوب بودن طعم و هماهنگی مزه ها را به طراح می سپارند.
چه مواردی در طراحی منو اثرگذار است؟ منوها امکان دارد ظاهری بسیار شبیه به هم داشته باشند و طراحی آنها ساده به نظر بیاید، انگار که کل مواردی که میهمان می تواند سفارش دهد، پشت سرهم فهرست شده باشند. اما در واقع طراحی یک منوی اصولی از قواعدی پیروی می کند که چند مورد آنرا در ادامه با هم مرور می نماییم. می توانیم این موارد را در قابل مهندسی منو هم در نظر بگیریم.
الگوی حرکت چشم ها حرکت چشم مهمانان روی منو از الگوی خاصی پیروی می کند که بهتر است در فهرست کردن موارد منو، در نظر گرفته شود. تحقیقات جدید روی رفتار مصرف کننده نشان داده است افراد دوست دارند از آغاز منو آنرا مانند یک کتاب مرور کنند.
نظم نظم، دسته بندی و خوانایی در تولید هر نوع محتوای متنی بسیار اهمیت دارد. اگر میهمان احساس آشفتگی و سردرگمی کند به سادگی نمی تواند کل منو را مرور کند و انتخاب درستی داشته باشد. بهتر است صورت غذا به بهترین شکل دسته بندی شود و شفاف و گویا باشد
هویت بصری اول چشم ها باید گرسنه شوند، زیبایی بصری همه جا اهمیت دارد و در طراحی منو اهمیتش دوچندان می شود، منویی که چشم نواز است، از تصاویر، طرح ها و رنگ های جذاب و همسو با هویت بصری برند رستوران و... است، بطور قطع تأثیر بیشتری بر مخاطب دارد.
مخاطب را گیج نکنید صورت غذا باید حاوی توضیحاتی که میهمان نیاز دارد تا انتخاب نماید باشد، باآنکه همیشه شخصی که سفارش را دریافت می کند آماده است تا توضیحات کاملی درباره غذا و خدمات رستوران عرضه نماید اما بطور قطع توضیحی کوتاه، شفاف و البته کامل درباره محتویات، نحوه طبخ و.... می توانند کمک کننده باشند.
قیمت، تیغ دو لبه بطور قطع مهمانان قیمت غذا را جزء توضیحات لازم می دانند. آنها دوست دارند با اشراف کامل روی هزینه نهایی انتخاب کنند، اما تاکید بیش از اندازه روی قیمت هم تأثیر منفی خواهد داشت. مثل این که قیمت ها برجسته تر نوشته شوند و یا با رنگی خاص متمایز شوند.
هویت و شخصیت برند همان گونه که در بخش هویت بصری گفتیم در بخش های دیگر هم، طراحی منو باید همسو با هویت و شخصیت برند رستوران طراحی شود. نحوه کادربندی، چاپ و یا عرضه منو در فضای دیجیتال باید با فضای کلی رستوران هماهنگ باشد. بطور قطع منوی یک رستوران سنتی با کافی شاپی مدرن با گروه مخاطب جوان یکی نیست.
کلام و لحن منو کلام و لحن منو هم همچون مواردی است که باید با ساختار کلی برند هماهنگ باشد. حتما منوهای جالبی را دیده اید که برای غذاهایی نام آشنا اسامی جدید انتخاب می کنند و یا ترکیبات جدیدی دارند که برای معرفی آنها از واژه هایی نامتعارف کمک می گیرند. این شیوه در طراحی منویی متفاوت و برانگیختن حس مخاطب تأثیر شگرفی دارد. اما باید کاملا منطبق با شخصیت برند باشد. مثلاً برای یک رستوران سنتی که فضایی صمیمی و نوستالژیک دارد استفاده از اسامی فرانسوی محلی از اعراب ندارد، به جای آن شاید نام شهرهای مختلف ایران، کمک کننده باشد.
منوهای دوست داشتنی آیا تاکنون با منویی روبرو شده اید که از فرط جذابیت در خاطرتان مانده باشد؟ منوهای دیجیتال هم از این قاعده دور نیستند. در فضای آنلاین هم می شود منویی جذاب طراحی کرد. یکی از منوهایی که در طراحی آن اصول و قواعد مهندسی منو به خوبی رعایت شده، منوی رستوران ارکیده است. رستورانی قدیمی و خاطره ساز که اخیرا 65 ساله شده است.
بخش های مختلف منوی رستوران ارکیده

رستوران ارکیده هم اکنون در هفت شعبه میدان آرژانتین، سعادت آباد، اقدسیه، مهستان، جاده چالوس، متل قو و شهریار خدمات عرضه می دهد. هر کدام از شعبه ها با عنایت به موقعیت مکانی و فضای حاکم بر شعبه منوی متفاوتی دارند که به صورت کلی در بخش های زیر طراحی شده اند:
غذاهای اصلی سینی های مخصوص ارکیده استیک پاستا وجترین پیش غذا سالاد مزه غذا نوشیدنی کباب های آماده پخت (بیرون بر) غذای روز (بیرون بر)

قیمت تمامی غذاها اعلام شده و توضیحاتی درباره حجم غذا و نحوه سفارش هم آورده شده است تا میهمان به راحتی انتخاب نماید.
نحوه دسترسی به منوی ارکیده در دنیای دیجیتال امروز، منوها هم از قافله عقب نمانده اند و بیشتر به صورت آنلاین عرضه می شوند. با شیوع پاندمی این منوها بیشتر مورد استقبال قرار گرفتند و مهمانان باید بارکد منو را در گوشی خودشان اسکن می کردند تا به منو دسترسی داشته باشند. این شیوه دسترسی به منو اگر تنها شیوه در دسترس باشد، گاهی اوقات سبب ایجاد مشکلاتی برای مهمانان خواهد شد. اما ارکیده تلاش کرده است در کنار عرضه منوی چاپی، دسترسی به منوی دیجیتال را از چندین طریق فراهم آورد تا از بروز مشکلات جلوگیری نماید. منو شعب در سایت ارکیده و صفحه اینستاگرام و همینطور اپلیکیشن و سایت سفارش آنلاین ارکیده هم قرار داده شده و مخاطب در سایت رستوران ارکیده این امکان را دارد تا با یک کلیک منو را برای افراد دیگر در واتس اپ یا تلگرام ارسال نماید. پشتیبانی آنلاین رستوران ارکیده هم، آماده پاسخگویی به مخاطبان در تمام زمینه ها همچون منو رستوران هستند.
نکاتی که منوی رستوران ارکیده را خاص می کند منوی خط بریل رستوران ارکیده به تمامی مخاطبانش فکر می کند و برای رفاه حال آنها تمهیداتی می اندیشد. افراد نابینای زیادی میهمان رستوران ارکیده می شوند که با در دست داشتن منوی خط بریل این امکان را خواهند داشت که بدون احتیاج به توضیحات و کمک دیگران غذای مورد علاقه شان را سفارش دهند.
گیاه خواران عزیز گروه دیگری از مهمانان رستوران ارکیده که از چشم طراحان منو دور نمانده اند، گیاه خواران عزیز هستند که در بخش وجترین می توانند غذاهایی با پایه گیاهی را سفارش دهند.
سفر به دور ایران با رستوران ارکیده در منوی ارکیده غذاهای محلی هم به چشم می خورند، کباب های محلی مانند: کباب ترش، ماهی قزل ترش، ماهی سفید ترش، مرغ ترش و کته کباب مخصوص. بخش دیگر غذاهای محلی، خورش ها و خوراک های محلی هستند، خورش فسنجان، کشک بادمجان، میزرا قاسمی و باقلاقاتوق.
ارکیده؛ رستورانی خاطره ساز

این روزها رستوران ارکیده، 65 سالگیش را جشن می گیرد. رستورانی که مفتخر است به سال ها خاطره سازی برای همراهانش، در تمام این سال ها دقت و توجهی که درتمامی بخش های مجموعه به چشم می خورد، زمینه ساز سالهای پر از افتخار و خاطره بوده اند. توجهی که بخشی از آنرا در این نوشته و در روند طراحی منو مشاهده کردیم.
انتهای رپرتاژ آگهی


1401/03/31
22:50:22
0.0 / 5
437
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است