پنج خوراكی كه پیش از مرگ باید امتحان كنید!

پنج خوراكی كه پیش از مرگ باید امتحان كنید! به گزارش المور انتخاب خوراكی مناسب و مفید از میان محصولات متنوعی كه تبلیغات زیادی برای آنها انجام می شود، كار ساده ای نیست.



به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابر اعلام باسلام، بیشتر خوراكی های خوشمزه و مفید محلی در بین تبلیغات و برندهای خوراكی كمتر دیده می شوند و شاید بعضی از افراد هیچگاه فرصت تجربه ی طعم بی نظیر آنها را پیدا نكنند؛ اما بازار محصولات خانگی و محلی باسلام، فرصتی برای امتحان این خوراكی های منحصربه فرد محلی فراهم نموده كه در ادامه با بعضی از آنها بیشتر آشنا می شوید.

باسلوق دوشاب

در كنار باسلوق های رنگارنگ صنعتی، نوعی باسلوق محلی و تیره رنگی تهیه می شود كه محصول شاخص شهرستان نیمور محلات و شهر ساوه است. زنان روستایی، این باسلوق خوش طعم و مقوی را با شیره ی انگور، گردو، آرد، هل و زعفران درست می كنند. باسلوق دوشاب در دسته ی سالم ترین نوع خوراكی ها قرار دارد كه علاوه بر طعم منحصربه فرد، انرژی بدن را هم به خوبی تأمین می كند. در بازار باسلام، باسلوق دوشاب به دو صورت سر كلاغی و رشته ای در بسته بندی مناسب آماده ی ارسال است.



آش كارده (حره)

آش، یكی از پرطرفدارترین غذای سنتی و اصیل ایرانی است كه در هر شهری به روش خاصی طبخ می شود. به جز آش های شناخته شده و خوشمزه ای چون: آش رشته، آش جو و آش شله قلمكار، آش های محلی دیگری هستند كه علاوه بر عطروطعم منحصربه فرد، خواص فراوانی هم دارند. آش كارده، یكی از آش های محلی است كه در بعضی نقاط كشور چون زاگرس و شهرستان سمیرم طبخ می شود. طبخ این آش ترش مزه، زمان بر است و در چندین مرحله آماده می شود.

برای پخت این آش یك پیمانه برنج نیم دانه را با دو لیتر آب روی حرارت می گذارند تا برنج كمی نرم شود. بعد حرارت را خاموش كرده و گیاه كارده را پودر كرده و روی آن می ریزند و مجدد آب اضافه می كنند و آرد گندم را به آن اضافه می كنند. در پایان دو لیوان آب غوره به آن افزوده و در قابلمه را می بندند و به مدت ۱۲ ساعت میان پتو می پیچند تا تخمیر شود. پس از سپری شدن این زمان، روی حرارت قرار می دهند و به مدت یك ساعت ونیم مدام هم می زنند تا آش ته نگیرد و خوب پخته شود. می توان این آش خوشمزه را با تیلیت نان تیری محلی سرو كرد. در تركیبات این آش خوشمزه و مقوی كه در بازار باسلام به صورت پخته شده آماده ی عرضه است، از برنج نیم دانه ی ایرانی، گیاه پرخاصیت كارده، روغن حیوانی، آرد، ادویه و پیازداغ و نعنا داغ استفاده می شود. این آش در فصل زمستان به مدت یك هفته بیرون از یخچال قابل نگهداری است.



پنیر سیاهمزگی

در روستای ییلاقی سیاهمزگی از توابع استان گیلان، زنان روستایی پنیر خاصی درست می كنند كه توانایی رقابت با بهترین پنیرهای فرانسه را دارد و حتی توریستهای خارجی این پنیر را بعنوان سوغات تهیه می كنند. در تهیه ی پنیر سیاهمزگی، شیر گوسفندان را می دوشند و بدون جدا كردن خامه ی آن برخلاف سایر پنیرها، آنرا از یك صافی پارچه ای عبور می دهند و به شیری كه هنوز گرم است، مایه ی پنیر می زنند و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت می گذارند تا به صورت خمیر شود. سپس خمیر را در ظرف چوبی گذاشته و با فشار دست، آب آنرا می گیرند تا در نهایت پنیر مقوی و خوشمزه ی سیاهمزگی به دست بیاید. مصرف این پنیر با نان های محلی، طعم آنرا دل چسب تر می كند.



نان تیری بختیاری

نان های محلی به علت شرایط تهیه ی متفاوتی مانند استفاده از گندم دیم، آب چشمه و تنورهیزمی، عطروطعم بی نظیری نسبت به سایر نان های سنتی و فانتزی دارند.

نان تیری بختیاری از نان های محلی ایل بختیار است كه مانند نان لواش نازك است و با چوب مخصوصی كه به آن «تیر» می گویند، نازك می شود. در تهیه ی این نان از آرد سبوس كامل محلی كه توسط زنان روستایی آسیاب می شود، خمیرمایه ی ترش تازه، نمك دریا و تزئین كنجد، گل كاجیره و تخم شوید استفاده می شود. نان تیری بختیاری با تعداد و بسته بندی مناسب، به صورت تازه در بازار باسلام عرضه می شود كه امتحان آن با كره و چای داغ، تجربه ی خوشایندی خواهد بود.

قره حلوای اردبیل

از خصوصیت های یك خوراكی مفید آن است كه علاوه بر طعم خاص و بی نظیر، خواص فراوانی هم داشته باشد. حلوای سیاه یا قره حلوا، با جوانه گندم، آرد سبوس دار، كره حیوانی، شیره عسل، ادویه ی حلوا، پودر پسته، گردو و نارگیل تهیه می شود كه برای تأمین انرژی و ویتامین های بدن بسیار مفید می باشد. پخت این حلوا حدود پنج ساعت طول می كشد كه مزه ی آنرا خوشایندتر می كند. طبع این حلوا گرم است و به راحتی ایجاد سیری می كند. زنان اردبیلی این حلوا را به صورت گلوله های درشت برای زمستان ذخیره می كنند تا در فصل سرما از خواص آن بهره ببرند. حلوای سیاه اردبیل كه قدمتی نود ساله دارد، به علت نحوه ی پخت متفاوت و استفاده از كره و عسل، شكرك نمی زند و در دمای مناسب محیطی به مدت چهار ماه قابلیت نگهداری دارد و با اندكی حرارت در هنگام مصرف اخیرا زمان پخت می رسد. حلوای محلی سیاه اردبیل در بازار باسلام، در همان روز سفارش پخته می شود و در بسته بندی مناسب ارسال می شود.

انتهای رپرتاژ آگهی


1398/11/07
20:45:56
5.0 / 5
4643
تگهای خبر: بازار , صنعت , محصولات , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است