جلوه خوشنویسی هنرمندان تبریزی در جوهر جلی

جلوه خوشنویسی هنرمندان تبریزی در جوهر جلی المور: نمایشگاه گروهی خوشنویسی و نقاشی جوهر جلی بمنظور بزرگداشت استاد شهریار در گالری عالی حوزه هنری راه اندازی شد.



به گزارش المور به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، همزمان با روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت محمدحسین شهریار، آئین افتتاحیه نمایشگاه آثار هنرمندان خوشنویس و نقاش استان آذربایجان شرقی با عنوان «جوهر جلی» روز ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار گردید.
در آئین افتتاحیه این نمایشگاه که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و با همکاری حوزه هنری آذربایجان شرقی برگزار شد، علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، محمد زرویی نصرآباد سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، ناصر فیض مدیر دفتر حفظ و اشاعه زبان فارسی حوزه هنری، مرتضی سرهنگی روح الله متفکر آزاد، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، علی اصغر شعردوست، نماینده اسبق تبریز در مجلس شورای اسلامی، نوید ناصر رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی، شلاله خشکنابی برادرزاده استاد شهریار، اسماعیل امینی، علی داودی و تعدادی از علاقه مندان و هنردوستان حضور داشتند.
در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه، بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی هم برگزار گردید. این مراسم با خیر مقدم کوتاه علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری شروع شد و در ادامه علی اصغر شعردوست نماینده اسبق تبریز در مجلس شورای اسلامی که پیشنهاد دهنده نامگذاری سالروز درگذشت شهریار، به نام روز شعر و ادب فارسی است، به چگونگی پیشنهاد این روز پرداخت و اظهار داشت: شب استخاره گرفتم این که این پیشنهاد را مطرح کنم یا نه؟ مدت ها بود این مورد ذهنم را درگیر کرده بود که چرا در تقویم ما روزی با عنوان شعر و ادب فارسی نیست؟ در حالیکه ما روز موسیقی، سینما، کتاب و خیلی چیزهای دیگر داریم و روز شعر در تقویم ما خالی بود. از طرفی هر شاعری چه از قدما و چه معاصر انتخاب می کردیم، یک چرایی به دنبالش بود. اما به بزرگی استاد شهریار، منتقدان منصف هم اذعان داشتند. پس از استخاره، نامه نوشتم و بالاخره با فراز و نشیب های زیاد تصویب گردید که سالروز درگذشت استاد شهریار، روز شعر و ادب فارسی نامیده شود.
شعردوست در ادامه ضمن اشاره به ساده زیستی شهریار به نقل خاطراتی از ایشان پرداخت و تعریف کرد: در زمانیکه آیت الله خامنه ای رئیس جمهور بودند، برای استاد شهریار سله می فرستند. آقای میرمحمدی از سوی ایشان نزد استاد شهریار می آیند و چک سله را تقدیم استاد می کند. استاد شهریار با این که سقف خانه شان چکه می کرد، چک را می گیرد و روی آن می نویسد: اهدایی از سوی شهریار جهت کمک به جبهه های حق ضد باطل. این زندگی اش بود که با حقوق بازنشستگی بانک اموراتش می گذشت. در صورتی که به عربی و فرانسه تسلط داشت و با بزرگان رفت و آمد داشت اما با این حال، زندگی ای با ریاضت و انس با ائمه داشت.
نماینده اسبق تبریز در انتها از حوزه هنری بابت برگزاری نمایشگاه جوهر تجلی تشکر کرد و اظهار داشت: مردم تبریز به استاد شهریار علاقه مند هستند. هر کس هنری دارد بخشی از هنرش را به استاد شهریار مختص کرده است.
ناصر فیض مدیر دفتر حفظ و اشاعه زبان فارسی حوزه هنری، دومین نفری بود که پشت تریبون رفت و سخنانش را این طور آغاز کرد: به نظرم برای نامگذاری روز شعر و ادب فارسی، استاد شهریار شایسته ترین شخص است. شاعران بزرگی چون سعدی، حافظ و فردوسی جایگاه خودشان را دارند اما در دوره معاصر استاد شهریار شاعر طراز روزگار است. چون نسبت به زبان فارسی و ترکی، جبهه گیری ندارد. در جایگاه خودش شعر را به نحوه احسن گفته است، چه فارسی و چه ترکی. به ۲ زبان شاخص تسلط دارد و در قومیت های دیگر به سبب شعر فارسی مقبولیت زیاد دارد و مناسب ترین فرد است. قرن ها باید بگذرد تا شهریار را بعنوان شاعر طراز که در قله نشسته است، بشناسند. وقتی نیما به او پیشنهاد شعر نو نیمایی می دهد، شعر ای وای مادرم را به زبان فارسی و سهندیه را به زبان ترکی به سبک نیمایی می سراید. باید این را بپذیریم که شهریار بزرگترین شاعر معاصر بوده است. هیچ شاعری به اندازه استاد شهریار در کشورهای ترک زبان همسایه مورد استقبال قرار نگرفته است. عوام ترین مردم با شعر شهریار آشنا هستند. این افتخار است که در عصر حاضر سالروز درگذشت ایشان روز شعر ادب مشخص شد.
روح الله متفکر آزاد نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی که برای افتتاحیه نمایشگاه آمده بود هم در این مراسم به نکته مهمی اشاره نمود و اظهار داشت: هر تمدنی که در تاریخ ماندگار شده است، حکمرانان آن برای علم و هنر احترام قائل بوده اند. حاکمان عاقل، هنر و علم را دوست داشتند و هنرمند و عالم را احترام می گذاشتند. نمونه اش در دوران صفویه که هنر اصیل جایگاه تمدنی دارد. در نظام مقدس جمهوری اسلامی، توجه رهبر معظم انقلاب به حوزه هنر و شعر خیلی تاثیر گذاشت. حوزه فرهنگ، کار فرهنگی می طلبد و توجه به این حوزه ها جوان ما را محافظت می کند. وظیفه ما در حکمرانی اینست که هنر را قدر بدانیم. من تا حد خودم تلاش کردم در حوزه فرهنگ قدم بردارم. سعی کردیم تا بالاخره تصویر مقبره الشعرای تبریز برای نخستین بار بر روی یک سند ملی پول (اسکناس) چاپ شود.
میرحسین زنوزی خوشنویس تبریزی که ۶ تابلو خوشنویسی در این نمایشگاه دارد هم در سخنان کوتاهی ضمن اشاره به رؤیای صادقه آیت الله مرعشی در رابطه با شهریار، اظهار داشت: ما نمی توانیم کسی را بزرگ و کوچک نماییم، بزرگی و عزت را خدا می دهد، استاد شهریار بزرگ است.
شلاله خشکنابی برادرزاده شهریار هم به نمایندگی از خانواده شهریار در این جمع حاضر بود. وی در این مراسم به این نکته اشاره نمود که هیچکدام از فرزندان استاد در فضای مجازی فعالیت ندارند و من با هماهنگی خانواده در این فضا فعالیت می کنم. وی افزود: در فضای مجازی بعضی شعرهای جعلی از استاد می چرخد، در صورتی که تنها منبع مطمئن همان دیوان استاد است. همینطور کتابی است با عنوان «در خلوت شهریار» که مرحوم بیوک نیک اندیش نوشتند و جدیداً کتاب صوتی اش هم به بازار آمده که صرفا خاطره سازی نویسنده و نگارنده است.
حسن ختام صحبت های برادرزاده شهریار، غزل «مست آمدم ای پیر که مستانه بمیرم/ مستانه در این گوشه میخانه بمیرم» بود.
در نمایشگاه «جوهر جلی» ۳۶ اثر خوشنویسی و ۴ اثر نقاشی پرتره شهریار به معرض نمایش گذاشته شده و این نمایشگاه تا پنجم مهر دایر خواهد بود.
علاقه مندان جهت بازدید از این نمایشگاه می توانند از روز سه شنبه ۲۸ شهریور تا ۵ مهر از ساعت ۹ الی ۱۹ در ایام شنبه تا چهارشنبه به گالری عالی حوزه هنری رجوع کنند.


منبع:

1402/06/29
09:13:52
0.0 / 5
266
تگهای خبر: افتخار , بازار , بانك , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است