ملاقات کالیگولا و ریچارد سوم در تئاتر شهر اثری که گروه صاحب آن است!

ملاقات کالیگولا و ریچارد سوم در تئاتر شهر اثری که گروه صاحب آن است! المور: کارگردان نمایش کالیگولا که از 7 فروردین به صحنه می رود، تاکید کرد این اثر با حمایت مالی تک تک اعضاء گروه تولید شده و تمامی اعضا صاحب این اثر هستند.


مهرداد مصطفوی نویسنده و کارگردان نمایش «کالیگولا» که از ۷ فروردین در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می رود، درباره ی روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر اظهار داشت: روند تولید این اثر پیچیده بود. پروژه از اواخر ۱۴۰۱ آغاز شد ولی به دلیلهای مختلف اجتماعی و سیاسی مدام تولید آن به تعویق افتاد. در مجموع حدود یک سال برای تولید این نمایش تمرین شد. در ابتدا قرار بود نمایشنامه «ریچارد سوم» را تولید و اجرا نماییم ولی یک اتفاق بینامتنی بین «ریچارد سوم» و «کالیگولا» برایم شکل گرفت و تصمیم گرفتم تا نمایش «کالیگولا» را تولید و اجرا نماییم. وی توضیح داد: در نمایش «کالیگولا» خیلی به روند تاریخی کالیگولا کاری نداشتم. احساس می کردم بر خلاف آن چه در تاریخ از این شخصیت نشان داده شده، در متن کامو شخصیتی بسیار شفاف است. احساس کردم که شخصیت کالیگولا نیاز به نیرنگ دارد بدین جهت فیلم «ریچارد سوم» را نگاه می کند تا از این نیرنگ را یاد بگیرد.
مصطفوی درباره ی خاصیت های نمایش «کالیگولا» در شیوه اجرا و طراحی ها، تصریح کرد: با اهمیت ترین نکته این است که اجرا باید متن تولید نماید بدین جهت معتقد بودم متن اصلی باید در اجرا تولید شود و وقتی اجرا شکل می گیرد باید متن جدیدی تولید نماید. در «کالیگولا» کنش ها جایگزین دیالوگ ها شد. با اهمیت ترین خاصیت نمایش این است که متن در کنش ها خودرا نشان داده و خیلی مواقع میزانسن جایگزین دیالوگ شده است. با امیرحسین دوانی طراح صحنه به این فکر می کردیم که صحنه کجای این اثر قرار می گیرد. ۲ راه داشتیم، یا باید طراحی در داخل اثر قرار بگیرد یا بیرون اثر. ما دومی را انتخاب کردیم و معماری سالن به اجرا بسیار کمک می نماید. طراحی صحنه در حاشیه اثر ایستاده و خیلی کمک کرده و تمرکز روی نورپردازی اثر رفته و هر چه هست معماری سالن قشقایی است. کار امیرحسین دوانی به عنوان طراح صحنه خیلی مهم بود و به صورتی فداکاری کرد و تعامل بسیار خوبی داشتیم. وی اشاره کرد: «کالیگولا» پر ریسک ترین کار من است. حس خوبی دارد و بخش اعظم این که توانستم این ریسک پذیری را داشته باشم به خاطر روحیه بازیگران و اعضاء گروه است. کارگردان نمایش «کالیگولا» درباره ی چالش های اقتصادی تولید این اثر نمایشی، تاکید کرد: همه اعضاء گروه تصمیم گرفتیم که این اثر را با هم تولید نماییم، از من گرفته تا تک تک بازیگرها. هزینه های ابتدایی همچون پلاتو را با هم تامین کردیم و تا اینجا با همراهی همه کار شکل گرفته است. با اهمیت ترین مدلی که می شد این اثر را تولید کرد این روند بود. اگر می خواستم به سراغ تهیه کننده بروم تولید این اثر ممکن نبود. هزینه اصلی ما پلاتو برای تمرین ها بود. هر کدام از بازیگران هزینه لباس خودرا متقبل شد. این پیشنهادی بود که از طرف بازیگران و عوامل عنوان شد برای اینکه تمایل داشتند که صاحب اثر باشند. مصطفوی در انتهای سخنان خود درباره ی انتخاب نوبت زمانی ۷ فروردین برای اجرای «کالیگولا»، اظهار داشت: قرار بود نمایش را از ۱۷ فروردین روی صحنه ببریم ولی به ما گفتند که به سبب روز ملی هنرهای نمایشی از ۷ فروردین اجرا را شروع نماییم. تاریخ شروع اجرا عجیب بود. اصولا تمایل من برای شروع اجرا از ۱ اردیبهشت بود ولی شرایط اجرائی در سالن های دولتی به شکلی است که باید هر نوبت اجرائی داده شده را قبول کرد برای اینکه اجرا در سالن های خصوصی به مانند گنداب است.


منبع:

1404/01/07
13:37:17
433
0.0 / 5
موضوعهای خبر: اقتصاد , تولید , لباس , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
پربازدیدهای المور

جالبهای المور

جدیدهای المور

almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است (1395-1404)
المور، بهترین‌ها را در دنیای مد بیابید. راهنمای شما در دنیای فشن.