حركت به جلو و همراهی با ایرانی عاشق در سال نو میلادی

حركت به جلو و همراهی با ایرانی عاشق در سال نو میلادی به گزارش المور چینی ها رقم سال ۲۰۲۰ را مشابه جمله دوستت دارم، دوستت دارم تلفظ می كنند. در این سال سرشار از عشق، از صمیم قلب امیدواریم به اتفاق دوستان ایرانی به جلو حركت و مشتركا آینده زیبایی ایجاد نماییم.



به گزارش المور به نقل از رادیو بین المللی چین، چینی ها رقم سال ۲۰۲۰ را مشابه جمله «دوستت دارم، دوستت دارم» تلفظ می كنند. در این سال سرشار از عشق، از صمیم قلب امیدواریم به اتفاق دوستان ایرانی به جلو حركت و مشتركا آینده زیبایی ایجاد نماییم.
جالب این است كه تلفظ صفت «ایرانی» در زبان چینی «یی رن» نماد خوبیست و اساساً «آدم عاشق» می دهد. در قدیم صفتی خطاب به زن و مرد بود، اما امروز فقط در خطاب و وصف زن جوان عاشق مفهوم می دهد. این تركیب در این دو ضرب المثل زبان چینی استفاده شده كه می گوید: «چیو شویی یی رن» و «جیان جیا یی رن»، هر دو برای تعریف زن زیبا و عاشق است.
روز اول سال نو، همه چیز تازه و با طراوت به نظر می آید. در مرور گذشته و نگاه به آینده، دوستی چین و ایران از نظری دیرینه و از نظری جوان و تازه جلوه می كند. اعتماد متقابل سیاسی روزافزون تقویت پیدا كرده، تبادلات و تعاملات مردمی مكرر شده، روابط مشاركتی و راهبردی جامع دو كشور راهپیمایی جدیدی آغاز كرده است.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در آخرین روز سال ۲۰۱۹ چهارمین بار در این سال از چین دیدار نمود. این تعداد سفر مقامات ارشد كشورها به یك كشور در یك سال به ندرت دیده می شود. در زبان چینی عبارت «چین جین» هم به مفهوم محبوب و نزدیك است. واقعاً هم چنین است كه بعد از محبوبیت، روابط هم نزدیكتر می شود. این رویداد هم دال بر آن است كه اعتماد متقابل و همكاری چین و ایران به سطح جدیدی رسیده است. آقای ظریف در سفرهای قبلی دو بار به زبان چینی توییت فرستاد كه در میان مردم چین طرفداران بسیاری پیدا كرد.
دو روز پیش، نیروهای دریایی چین، ایران و روسیه در دریای عمان و آبهای شمال اقیانوس هند رزمایش نظامی مشترك برگزار كردند. این رزمایش نشانگر همكاری نزدیك سه كشور در مبارزه با راهزنی دریایی، همینطور امدادرسانی دریایی و تضمین امنیت كشتیرانی است. گرچه برخی رسانه های غربی این رزمایش عادی را برجسته كردند و حتی مقام ارشد نیروی دریایی آمریكا به تهدیدات تند ضد ایران متوسل شد. به قول «بول پیانو» (Bull Piano) تحلیلگر سیاسی چین در رسانه های جدید: «چند سال پیش حضور چین در چنین مانور نظامی بعید بود، اما امروز وقتش كه باشد، تردید نمی نماید. این یعنی تغییر.»
در سال قبل تبادلات بلندپایه بین چین و ایران ادامه پیدا كرد و رهبران دو كشور سمت و سوی توسعه روابط دو جانبه را مشخص كردند.
رییس جمهور شی جین پینگ در ماه ژوئن در حاشیه جلسه سران سازمان همكاری شانگهای در بیشكك در دیدار با حسن روحانی تصریح كرد كه چین و ایران باید رایزنی راهبردی را تقویت بخشند و در مسائل مربوط به منافع كلیدی طرف متقابل از یكدیگر پشتیبانی كنند؛ چین از ادامه و اجرای برجام حمایت می كند.
در ماه فوریه شی جین پینگ در پكن هنگام ملاقات با علی لاریجانی رئیس شورای مجلس اسلامی تاكید كرد، فارغ از تحولات جهانی و منطقه ای، عزم و اراده چین برای توسعه روابط راهبردی و مشاركتی جامع با ایران تغییر نمی نماید.
افزون بر تبادلات بلندپایه، پارسال تبادلات در سطوح مختلف و تعاملات مردمی چین و ایران هم پر جنب و جوش بود:
اولین مركز تحقیقاتی چین شناسی در دانشگاه طباطبایی تاسیس شد كه به آشنایی ایرانی ها با چین كمك خواهد نمود.
دو نسخه چینی و فارسی «روایتهایی از چین و ایران» چاپ و منتشر گردید كه ماجراهایی از دوستی نسلهای مختلف دو كشور را بازگو می كند.
پایگاه چینی خبرگزاری ایرنا رسما افتتاح شد كه به همكاری رسانه ای و پیوند دلهای مردم دو كشور كمك می نماید.
حساب كاربری ویچت سفارت چین در ایران باز و فعال شد كه در آن اطلاعات معتبر و خدمات كنسولی آنلاین عرضه می شود.
فیلم ایرانی «قصر شیرین» در جشنواره بین المللی فیلم شانگهای سه جایزه بزرگ را از آن خود كرد و استادان سینمای ایران مانند رضا میركریمی، مجید مجیدی و اصغر فرهادی در جشنواره های چین محبوبیت بیشتری یافتند.
خانم جائو جوئو چون نخستین دانشمند زن چینی و محقق موسیقی ایران به مناطق مختلف شهری و روستایی ایران سفر كرد.
ایران سیاست معافیت روادید برای اتباع چینی را به اجرا گذاشت و بدین ترتیب شمار مسافران چینی به ایران در هفته طلایی روز ملی دو برابر شد...
در یك سال قبل خاورمیانه آشفته و ناآرام بود. در نتیجه اعمال فشار حداكثری امریكا ضد ایران، تنش در خلیج فارس شدت یافت. حوادثی مانند انفجار نفتكشها، سرنگون شدن پهپاد ارتش آمریكا، توقیف نفتكشها از جانب انگلستان و ایران، حمله به تاسیسات نفت عربستان سعودی به دنبال یكدیگر رخ داد. مدتی حتی جنگ بر فضای خلیج فارس سایه افكند و اقدامات طرفهای درگیر، اعصاب حساس جهان را تحریك كرد.
برخی كشورهای خارج از منطقه كه ناآرامی دنیا را دنبال كرده، در راه حیات منطقه خاورمیانه سنگ اندازی و حتی كشورهای منطقه را به تقابل تحریك می كنند. چین مایل نیست خویش را در منازعات داخلی خاورمیانه گرفتار كند و مهم تر از آن ناچار به طرفداری از یكی شود. چین ضمن توسعه روابط دوستانه با همه طرفها در منطقه، با دقت و صبورانه به میانجیگری و مساعدت به صلح و مذاكره پرداخته است. چین پیشنهاد سه گانه ای به منظور تنشزدایی در خلیج فارس و خاورمیانه عرضه داد كه همه طرفها آنرا ستودند.
صراحت و صداقت در كار، دلیل اصلی اعتماد همیشگی كشورهای خاورمیانه همچون ایران و عربستان سعودی به چین و دوستی آنها با چین است. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران چندی قبل اظهار داشت: ایران هیچگاه دوستان دوران سخت را فراموش نمی نماید. وی ادامه داد: ایران حساب روسیه و چین را از كشورهای دیگر برجام جدا كرده است.
در یك سال قبل چین و ایران هر دو زمان دشواری را طی كرده اند و از قلدری و دخالت درازدستانه صدمه دیده اند، ولی قاطعانه با آنها مبارزه كرده اند. در مسائل مهم مربوط به منافع كلیدی و مورد توجه خاص همچون مسائل هنگ كنگ و شین جیانگ چین و مسأله هسته ای ایران، چین و ایران یكدیگر را درك و از یكدیگر حمایت می كنند، ازاین رو روابط دو كشور وارد بهترین دوره توسعه شده است.
شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین در پیام تبریك سال ۲۰۲۰ اظهار داشت: رود تاریخ همیشه در حال حركت به پیش است؛ گاه بی باد و آرام و گاه مواج؛ ما از طوفان هراسی نداریم و از سختی و دشواری نمی ترسیم.
بیائید فرصت را مغتنم شماریم و وقت خوش را بیهوده نگذرانیم.

1398/10/13
12:04:27
5.0 / 5
4703
تگهای خبر: آمریكا , ارز , بین المللی , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است