كولرآبی سلولزی یا كولرآبی پوشالی
المور: چند سالی است كه كولرآبی سلولزی به بازار ایران آمده، بدین جهت به نسبت هزینه های بالای تعویض سلولز نسبت به پوشال، خیلی از مردم از خرید كولرآبی سلولزی منصرف می شوند.
به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابر اعلام بامین تهویه، با توجه به این كه گفته می شود كولرآبی سلولزی بهتر از پوشالی است آیا صحیح است یا نه؟ آیا مقدار مصرف آب كولر پوشالی بیشتر از سلولزی است؟ آیا كولر سلولزی محیط را خنك تر می كند؟
كدام كولرآبی محیط را خنك تر می كند؟
كولر آبی سلولزی محیط را خنك تر می كند به این علت كه در كولر آبی پوشالی تخلخل پوشال ها یكسان نیست و میزان هوای عبوری از روی بستر پوشال در تمامی نقاط مساوی نیست پس سطح مؤثر برای خنك كاری واقعی نیست.
در كولرآبی سلولزی ضخامت پد بكار رفته جهت خنك كاری بیشتر از پوشال است و چون به صورت صنعتی تولید می شود دارای بلوك های یكسان با تخلخل برابر در نقاط مختلف است پس هنگامی كه پد سلولزی خیس می شود دفرم نمی گردد و در تمامی نقاط هوای عبوری از پد سلولزی یكسان است. به این جهت سطح تماس پد سلولزی بیشتر از پوشال است.
در خیلی از دستگاه ها بعد از مدتی كه از تعویض پوشال كولر آبی می گذرد پوشال ها نشست می كند و بالای دریچه بدون پوشال و باز می ماند پس بدون مقاومت و تبادل گرما هوا را مستقیماً به داخل محل می فرستند زمانی كه بدین صورت پوشال ها افت می كنند چون مقاومت در مقابل عبور هوا صفر می شود بخش بیشتری از هوا از این قسمت وارد محیط می شود و عملاً از روی پوشال ها هوایی برای خنك كاری عبور نمی كند.
مصرف آب كولرآبی سلولزی بیشتر است یا كولرآبی پوشالی
مصرف آب كولر سلولزی بیشتر است. باتوجه به افزایش تخلخل و خنك كاری بیشتر و تماس تمامی بخش های سلولز خیس شده با هوا می توان نتیجه گرفت كه مصرف آب كولر سلولزی بیشتر از كولر آبی پوشالی است. چونكه میزان خنك كاری رابطه مستقیم به میزان تبخیر آب دارد.
جنس پد سلولزی كولرآبی
پد سلولز كولرآبی از نوعی كاغذ ایجاد می شود كه مقاوم در مقابل رطوبت است و دارای شیارهای شورن و منظم در هر صفحه برای افزایش سطح تماس و انتقال حرارت و ایجاد نقطه اتصال به صفحات دیگر پد است.
مزایای پوشال در كولرآبی
۱. وزن سبك
۲. قیمت ارزان و عدم محدودیت ابعاد و اندازه
۳. عدم محدودیت دسترسی و تأمین
معایب پوشال در كولرآبی
۱. تغییر حالت بعد از مدتی كاركرد
۲. پوسیدگی چوب به كاررفته در پوشال
۳. تخلخل ناهمسان
۴. ایجاد بوی بد بعد از مدتی كاركرد
۵. پرتاب ذرات آب به بیرون
۶. عمر مفید پائین حداكثر ۱ سال
مزایای پد سلولزی
۱. توزیع یكنواخت آب وهوا
۲. سطح انتقال حرارت بالا
۳. مقاومت فیزیكی
۴. وزن سبك
۵. عدم پرتاب آب به بیرون دستگاه
۶. ضخامت یكسان
۷. عمر مفید بالا تا ۴ سال
۸. امكان تعویض آسان به صورت بلوكی
معایب پد سلولزی
افت فشار بالاتر به نسبت پوشال و قیمت اولیه بالاتر كه البته باتوجه به طول عمر پد سلولزی می توان آنرا توجیه كرد.
نكته مهم در انتخاب ظرفیت كولرآبی
در انتخاب كولرآبی دقت كنید كه ظرفیت به درستی محاسبه شده باشد. برای مثال در مواردی كه طول كانال كشی یا تعداد زانویی ها در راه زیاد باشد هوادهی كولرآبی كم می شود پس باید ظرفیت بالاتری را انتخاب نماییم تا میزان هوای مورد نیاز تامین شود.
میزان هوادهی درج شده روی پلاك كولر مربوط به دور بالای آن است پس جهت صرفه جویی در مصرف برق و صدای كمتر كاركرد و استهلاك كمتر، دستگاه با ظرفیت بالاتر انتخاب كنید.
برای رسیدن به ظرفیت موردنیاز كولرآبی كافی است حجم فضا را در عدد ۲۰ ضرب كنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع: المور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب