علل رایج پژمردگی گیاهان آپارتمانی

علل رایج پژمردگی گیاهان آپارتمانی همیشه یکی از دغدغه های ما در نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی، شادابی و طراوت آنهاست. پژمردگی گیاهان آپارتمانی می تواند علل گوناگونی داشته باشد که باید با شناسایی دقیق، درصدد حل آن ها کوشید. در این نوشتار به شناسایی علل پژمردگی گیاهان آپارتمانی می پردازیم.


به گزارش المور به نقل از ایسنا بنابر اعلام گل سِتان، اگر در منزل یا محل کارتان از وجود گیاهان آپارتمانی بهره می برید و به دنبال راهکاری برای شاداب نگه داشتن آنها هستید، با ما همراه باشید.
پژمردگی گیاهان آپارتمانی شاید برای شما پیش آمده است که گیاه آپارتمانی تان بعد از مدتی سرزندگی و شادابی قبل را نداشته باشد. در این شرایط، ظاهر گیاه بی حال و برگ های آن حالت آویزان به خود گرفته است. همانطور که گفته شد علت های مختلفی برای پژمردگی گیاهان خانگی وجود دارد. معمولا نخستین دلیلی که به ذهن شما می رسد کمبود آب گیاه است، اما باید علت پژمردگی به درستی بررسی شود. طراوت گیاه به عوامل مختلفی مانند شرایط آب و هوایی، میزان مقاومت، میزان آبیاری و... بستگی دارد.
پیش از این که درباره پژمردگی گیاهان صحبت نماییم، پیشنهاد ما این است که هنگام خرید گل و گیاه، با عنایت به شرایط نگهداری آن در منزل یا محل کار، گیاه مورد نظر را انتخاب کنید. اگر فرصت کافی برای رسیدگی به گیاهان را ندارید، گیاه مقاوم تری انتخاب کنید تا با مشکلات کمتری در پرورش و نگهداری آن روبرو شوید. فروشگاه آنلاین گیاه گل سِتان عرضه دهنده انواع گل و گیاه تازه و با کیفیت، سفارش شما را در کمتر از 3 ساعت به دستتان می رساند.
علل پژمردگی گیاهان از رایج ترین عوامل پژمردگی گیاهان آپارتمانی میتوان به دفعات و روش آبیاری نادرست، کمبود مواد معدنی، کوددهی نادرست، قرارگیری در معرض هوای گرم و سرد، حمله آفات و حشرات و قارچ ها اشاره نمود. در ادامه به بررسی این عوامل و نحوه جلوگیری یا رفع آنها خواهیم پرداخت.


آبیاری نادرست هر گیاه دفعات و روش آبیاری خاص خویش را دارد. هنگامی که پژمردگی گیاه به دلیل آبیاری زیاد باشد، معمولا برگ های گیاه رنگ خویش را از دست داده و کمی زرد و کمرنگ می شوند. اگر میزان این آبیاری خیلی زیاد باشد، امکان دارد در بعضی گیاهان، ساقه را سیاه کند. برای رفع این مورد می بایست گلدان گیاه را عوض کرده و به یک گلدان بزرگتر منتقل کنید. اجازه دهید خاک قبلی خوب خشک شود و سپس برای آبیاری مجدد در حد نیاز گیاه اقدام نمایید.
زمانی که پژمردگی به دلیل کمبود آب اتفاق بیفتد، برگ های گیاه زرد می شود و شاخ و برگ آن به سمت پایین و داخل جمع می گردد. در این زمان گیاه حالت افتادگی به خود می گیرد.
نور ناکافی یکی از نیازمندی های اساسی گیاهان نور است. برخی گیاهان مقاوم به نور کم و برخی دیگر دوستدار نور زیاد هستند. در صورتیکه گیاه از نور کافی برخوردار نباشد شاهد رشد نامناسب، عدم گلدهی، تغییر رنگ برگ و پژمردگی آن خواهید بود. بهتر است پیش از خرید گیاه، میزان نور مورد نیاز آنرا بعنوان مهم ترین فاکتور نگهداری گیاهان آپارتمانی در نظر بگیرید.
وجود آفت و حشرات گیاهان بهترین فضا برای رشد آفت و حشرات هستند. خوشبختانه بیشتر آفت ها به آسانی از بین می روند. برگ هایی که بی رنگ، بدشکل و بدحال شده باشند نشانگر وجود آفت در گیاه هستند. ساس یکی از آفت های رایجی است که در گیاهان آپارتمانی وجود دارد. ساس ساعت یکی از انواع ساس است که سبب می شود، برگ ها بی رنگ و بدفرم شوند و آنها را تا خورده و سوراخ می کند. جهت پیشگیری از بروز این مشکل می توانید از آفت کش ها برای گیاهان خود استفاده کنید. علاوه بر ساس، مواردی مانند شپشک آردی، شته، کرم ها و حشرات مختلف از رایج ترین آفات گیاهان هستند که هر کدام به بخشی از گیاه حمله می کنند.


دمای نامناسب اگر گیاه شما زرد شده و در بعضی موارد ریزش برگ هم داشته باشد، نشان داده است که در محلی قرار دارد که افزایش یا کاهش دما در آنجا صورت گرفته است. می توانید گیاه خویش را به مکانی با دمای مناسب تر منتقل کنید تا از حالت پژمردگی بیرون برود و شادابی خویش را بازیابد. ازاین رو تغییرات دمایی و همینطور قرار گرفتن در مقابل وسایل سرمایشی و گرمایشی یکی دیگر از عوامل پژمردگی گیاهان آپارتمانی به شمار می آید.
کوددهی کوددهی نامناسب گیاهان از دیگر عوامل پژمردگی گیاهان است. در کوددهی کم، به ندرت پیش می آید که گیاه پژمرده شود. معمولا استفاده بیش از اندازه از کودهاست که باعث می شود گیاهان پژمرده شوند. این مورد که هرچه کود بیشتری به گیاه دهیم سریع تر رشد خواهد کرد، یک باور غلط است که سبب از بین رفتن گیاهان می شود. از کودها به میزانی که جهت تغذیه گیاه مناسب می باشد، باید بهره برد.
کمبود مواد معدنی زمانی که برگ گیاه دارای زردی غیرعادی بوده و گاهی اوقات دارای خشکی نوک برگ ها و یا لوله شدن آنها باشد، نشانی از کمبود مواد معدنی است. برای رفع این مشکل می بایست کودی را برای گیاه خود انتخاب کنید که حاوی کلسیم و بور است. برای جبران مواد معدنی خاک یک مرتبه در ماه از این کود به خاک اضافه کنید. البته بهتر است پیش از خرید هر گونه کود، با مشاوران گل و گیاه مشورت کنید.
نکات مهم در نگهداری از گیاهان آپارتمانی رعایت چند نکته ساده در نگهداری و پیشگیری از پژمردگی گیاهان آپارتمانی کمک شایانی خواهد کرد:
- آبیاری گیاهان در شب هنگام یا بامداد زود در شادابی و رشد آن موثر است.
- اگر احساس کردید که گیاه به دلیل کم آبی در حال پژمرده شدن است، در آبیاری به هیچ وجه افراط نکنید. چون که آبیاری زیاد سبب پوسیدگی ریشه گیاه خواهد شد و ترمیم باردیگر آن کار دشواری است.
- میزان دریافت نور خورشید را برای هر گیاه تنظیم کنید.
- حواستان به خاک گلدان گیاه خود باشد. اگر احساس کردید که خاک گیاه سخت شده یا خاک آنرا عوض کنید، یا با یک چنگال روی خاک را تا لایه های زیرین (بدون صدمه رسیدن به ریشه) خراش دهید.
- در صورت مشاهده هر گونه بیماری با مشاوران گل و گیاه تماس بگیرید و در مراحل اولیه مورد را بررسی کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی



منبع:

1400/02/26
20:04:04
0.0 / 5
426
تگهای خبر: زندگی , فروش , كیفیت , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است