جان پناه چیست و کاربردهای آن در ساختمان

جان پناه چیست و کاربردهای آن در ساختمان از گذشته تا به امروز جان پناه بخش مهمی از معماری بوده است. در حقیقت جان پناه، بخش محافظ و نرده ای اطراف خانه می باشد که معماران برای جلوگیری از پرت شدن روی ساختمان طراحی می کنند. بعلاوه طراحی جان پناه بر روی ساختمان سبب زیبا سازی نمای ساختمان نیز می شود.


به گزارش المور به نقل از ایسنا بنابر اعلام اسمارت کو، ما در این مقاله از سایت اسمارت کو می خواهیم برای درک بهتر موضوع جان پناه اسمارت کو، همه موارد فوق را مورد بررسی قرار دهیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید یا با شماره ۰۲۱۵۵۴۴۶۶۹۰ تماس بگیرید.
جان پناه چیست؟
جان پناه یک دیوار به نسبت کم ارتفاع است که معماران در لبه سقف، بالکن و راهرو آنرا با هدف پیشگیری از پرت شدن بر روی ساختمان طراحی می کنند. امروزه با عنایت به تولید مصالح جدیدتر در بیشتر ساختمان ها، جان پناه از مصالحی همچون آلومینیوم، شیشه، بتن سیمانی، کامپوزیت و فولاد ایجاد می شود.
کاربرد جان پناه در ساختمان چیست؟
۱-محافظت از افراد و پیشگیری از پرت شدن
۲-زیباسازی نمای ساختمان
۳-جلوگیری از نفوذ هر گونه رطوبتی به سقف
۴-محافظت از سقف
طراحی و ساخت جان پناه چیست در ساختمان ها نقش قابل توجهی در محافظت از سقف و پیشگیری از فرو پاشی سقف ساختمان دارد. به این علت که در زمانی که هوا نامساعد باشد و باد تندی بوزد گرد بادی در نزدیک های سقف به وجود می آید، فشار زیادی به سقف ساختمان وارد می نماید. اگر در همین ساختمان جان پناه طراحی شده باشد، تفاوت فشار را در لبه های سقف بطور قابل توجهی کاهش داده و مانع از ریزش سقف ساختمان می شود.


مزیت استفاده از جان پناه چیست؟
۱- از نفوذ هر گونه رطوبتی به داخل ساختمان جلوگیری می کند
۲-نمای ساختمان را به علت تخلیه آب اضافی حاصل از باران لکه دار نمی کند
۳-نمای ساختمان زیباتر می شود
۴-هر گونه وسایل و ابزاری را می توان بر پشت بام مخفی کرد بدون این که دیده شوند
۵- مانع از ورود هر گونه گرد و غباری بر پشت بام می شود
جان پناه انواع متنوعی دارد ما در ادامه مطلب به این مورد می پردازیم.
انواع جان پناه
جان پناه سوراخ دار:
از این جان پناه به علت نمای سوراخ مانند آن، بیشتر در حاشیه سقف ایجاد می شود. جان پناه سوراخ دار، مانع از نفوذ رطوبت و ریزش سقف می شود. در حقیقت این جان پناه علاوه بر زیباسازی ساختمان، بعنوان یک محافظ برای سقف نیز عمل می کند.
جان پناه شیب دار:
جان پناه شیب دار، بیشتر مناسب سازه های صنعتی و خر پایی می باشد. به علت شیب دار بودن جان پناه، آب حاصل از باران به سادگی روی ساختمان تخلیه می شود. در نتیجه از انباشته شدن و نفوذ آب باران به داخل ساختمان جلوگیری می کند.
جان پناه پلکانی:
در بعضی مواقع می توان جان پناه شیب دار را بصورت پلکانی نیز در ساختمان طراحی کرد. جان پناه پلکانی علاوه بر زیباسازی نمای ساختمان، به ارتفاع گرفتن ساختمان نیز کمک می نماید و سبب بلندتر دیده شدن نمای ساختمان می شود.
ضوابط طراحی در ساخت جان پناه
در طراحی و ساخت جان پناه نیز باید ضوابط و استاندارهای طراحی را با دقت رعایت کرد. این ضوابط و استانداردها عبارت اند از:
یکی از با اهمیت ترین ضوابط در ساخت جان پناه، فراهم کردن ایمنی برای ساکنین ساختمان می باشد.
ارتفاع جان پناه در ساختمان بایـد حـداقل ۱.۱۰ متر و از لبه پله یا سطح شیبدار حداقل ۰.۹۰ متر باشد.
در مواقعی که چند جان پناه روی ساختمان ایجاد می شود، فاصله بین دو جان پناه نباید بیشتر از ۰.۱۱ متر باشد.
اگر جان پناه شیشه ای باشد، باید در طراحی آن از شیشه مستحکم با ایمنی بالا استفاده گردد.
در زمان ساخت جان پناه، باید ضوابط و استانداردهای گفته شده را با دقت زیادی اجرا کرد. در صورت عدم توجه به این ضوابط و ساخت جان پناه، مشکلات جدی از قبیل ریزش و سقوط رخ می دهد. در مواقع زلزله اگر جان پناه طبق اصول ساخته نشود، بسیار خطرناک بوده و در زمان خروج افراد از ساختمان سبب ریزش بر سر افراد می شود. در نتیجه خسارت های جانی و مالی زیادی به بار می آورد.


سخن پایانی
همان گونه که از نام جان پناه مشخص است، این بنا برای محافظت از جان ساکنین ساختمان در مقابل پیش آمدهای ناگواری همچون سقوط و پرت شدن در داخل و بیرون ساختمان طراحی می شود.
امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه ساخت مصالح جدید شده است، دیگر مثل گذشته جان پناه ساده کاربردی ندارد. بلکه از مصالحی همچون آلومینیوم، فولاد، شیشه و.... می توان انواع متنوعی از جان پناه را در شکل های مختلف روی ساختمان طراحی کرد.
انتهای رپرتاژ آگهی


1400/10/13
09:32:24
0.0 / 5
418
تگهای خبر: استاندارد , تولید , سایت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است